Issues with iosxrv and csr1000v qemu

Moderator: mike

Post Reply
proitengineer
Posts: 3
Joined: Fri Aug 24, 2018 3:00 pm

Issues with iosxrv and csr1000v qemu

Post by proitengineer » Fri Aug 24, 2018 6:49 pm

Hello World,

I've known EVE for a while now, but finally got around to deploying on ESXi 5.5. I know the EVE OVA isn't officially supported here, however, I was able to convert the vmdk/ovf and re-hash md successfully.

Works like a champ with vIOS, and I was able to get the qemu images for iosxr and csr1000v. Both csr and iosxr can be added as nodes, and I can even pull up console. But there is one major quirk that is driving me nuts:

The connector feature that resembles a "plug" icon is not present, so I cannot actually link two routers/objects together from the GUI :/

Pretty much makes the qemu instances useless. Anyone else run into this?

Thanks!

-Bombshell-

Uldis (UD)
Posts: 1819
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Issues with iosxrv and csr1000v qemu

Post by Uldis (UD) » Sat Aug 25, 2018 11:54 am

The problem could be that you have not enabled EPT function on EVE VM.

what is output on EVE cli if you have issue command:
kvm-ok
?

but all how to add CSRv1000 following by video is published here.
http://www.eve-ng.net/documentation/how ... r-csr1000v

Uldis

proitengineer
Posts: 3
Joined: Fri Aug 24, 2018 3:00 pm

Re: Issues with iosxrv and csr1000v qemu

Post by proitengineer » Mon Aug 27, 2018 1:37 pm

Thanks for reply Uldis.

The output I get from that command is as follows:
# kvm-ok
INFO: /dev/kvm exists
KVM acceleration can be used

As previously stated, I have no problem running the VMs, opening an HTML5 console, etc. But there is no UI feature to connect the routers :cry:

I'm pretty familiar with qemu ---- at least fundamentals, as *nix stuff, virtualization, etc. Not sure what I'm missing. Maybe something trivial?

Thanks!
-Ghost-

Uldis (UD)
Posts: 1819
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Issues with iosxrv and csr1000v qemu

Post by Uldis (UD) » Mon Aug 27, 2018 3:39 pm

which version of EVE please..
Connector feature was introduced from v 53
newest EVE Community is 92 now..

I cannot imagine how it looks, if you saying cannot use connector...
Which browser is used?
Recommended are Chrome or Firefox..

You can visit live chat to discuss..
http://www.eve-ng.net/live-helpdesk
Use google account or create new for chat to join

Uldis

proitengineer
Posts: 3
Joined: Fri Aug 24, 2018 3:00 pm

Re: Issues with iosxrv and csr1000v qemu

Post by proitengineer » Mon Aug 27, 2018 9:00 pm

Hi Uldis,

I submitted this info via chat, but never heard back. Kind of at an impasse.

I am using IOU and IOL images without any issues, and I can import qemu images no problem. There is just no animated icon to click and drag the plug to connect two devices ... when using IOS-XR or CSR1000v.

I'm using the latest Eve version from ova, published from the Eve site.

Man that stinks :/

Uldis (UD)
Posts: 1819
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Issues with iosxrv and csr1000v qemu

Post by Uldis (UD) » Wed Aug 29, 2018 5:07 pm

i answered you, but you wont talk to me as well

:)
I believe it is fixable

find me in chat
UD-EVE
post priv message

Post Reply