Раніше я боялася готувати курку в духовці. Мені здавалося, що це дуже складно: то курочка буде пересушеною, то зовнішність буде зіпсована, то воно не пропечеться всередині. Я готувала тільки шматочки на сковорідці — простіше й надійніше.
Прорив стався несподівано, коли зателефонували друзі, що будуть за годину, а в холодильнику знайшлася тільки одна ціла курка. Терміново пригадувала рекомендації, які десь бачила в кулінарних програмах. Я швидко проглянула різні варіанти приготування, визначилася з градусами та тривалістю, чим натерти, щоб було соковито, і як не прогаяти момент готовності.
Найбільше я хвилювалася, чи вийде вона сухою. Але коли вийняла з духовки рум'яну курочку з апетитною скоринкою, зрозуміла — вийшло! Вона була ніжною та м'якою, рум'яною з усіх боків і неймовірно смачною. Гості були в захваті, а я більше не боялася експериментувати.
Варто зауважити, на сайті https://yamamashka.khmelnytskyi.ua/ я знаходила натхнення для маринаду для маринаду та подачі. З того часу курка в духовці — моя улюблена страва для гостей, яку я готую і на свята, і просто для рідних. І найзручніше, що духовка робить усе сама, поки духовка доводить страву до досконалості.
Історія мого ідеального рецепту курки
Moderator: mike