Viptela Support

Features you'd like to see in the upcoming version of EVE-NG

Moderator: mike

xuyou
Posts: 19
Joined: Fri Apr 07, 2017 2:47 pm

Re: Viptela Support

Post by xuyou » Fri Apr 26, 2019 3:03 am

viccrown wrote:
Sun Feb 24, 2019 3:12 pm
Hi Udis,
Will Viptela be avaliable on the Community version of eve also?
Hi,I saw eve pro add the viptela support,when will the eve com support?

Uldis (UD)
Posts: 2399
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Viptela Support

Post by Uldis (UD) » Fri Apr 26, 2019 6:19 am

Did you read how to?
Viptela is fully supported by EVE Community.
In how is given tip for Community version

Need create templates by self, but how to create templates is described in EVE cookbook

naray84
Posts: 2
Joined: Mon May 22, 2017 8:24 am

Re: Viptela Support

Post by naray84 » Sun May 05, 2019 3:50 am

hi Uldis


thanks for the reply.

i am able to run vManage, vSmart, vBond and vedge :) . i am struggling with the vedge license file. is there a way to get vedge license file for lab/learning purpose? :roll: if there is license file which we can upload using a particular organization name, that would be good to learn Cisco sd-wan. waiting for your reply.

Uldis (UD)
Posts: 2399
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Viptela Support

Post by Uldis (UD) » Sun May 05, 2019 6:28 am

I am not viptela or cisco.
Only they can issue such license.

And if you would have such license file with your organization name and other attributes in it, will you share it to any???

Uldis

viccrown
Posts: 18
Joined: Sun Oct 29, 2017 2:43 am

Re: Viptela Support

Post by viccrown » Tue May 28, 2019 7:14 pm

Uldis (UD) wrote:
Thu Jul 12, 2018 3:28 pm
vill test soon guys..Hope will be in eve
Hi Uldis,
I am getting an error with viptela vManage.
The node boot up fine, but because it needs an addition Storage Disk, it will not go further.
I tried the same thing on the ESXI host, but ESXI being what it is, I am able to add an extra HDD for storage, but not successful on eve's
virtioa.qcow2 file, hence I am not able to use the node. See Attachment.
viptela_vManage-error.PNG
Any help with how to get pass this limitation?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

mcat84
Posts: 32
Joined: Wed Mar 22, 2017 6:40 am

Re: Viptela Support

Post by mcat84 » Wed May 29, 2019 4:21 am

viccrown wrote:
Tue May 28, 2019 7:14 pm
Uldis (UD) wrote:
Thu Jul 12, 2018 3:28 pm
vill test soon guys..Hope will be in eve
Hi Uldis,
I am getting an error with viptela vManage.
The node boot up fine, but because it needs an addition Storage Disk, it will not go further.
I tried the same thing on the ESXI host, but ESXI being what it is, I am able to add an extra HDD for storage, but not successful on eve's
virtioa.qcow2 file, hence I am not able to use the node. See Attachment.

viptela_vManage-error.PNG

Any help with how to get pass this limitation?



https://www.eve-ng.net/documentation/ho ... images-set

4. Deployment of Cisco Viptela vManage 18.4.1 image

Step 1. SSH to EVE and login as root, from cli and create temporary working directory on the EVE's root:

mkdir /opt/unetlab/addons/qemu/vtmgmt-18.4.1

Step 2. Upload the downloaded viptela-vmanage-18.4.1-genericx86-64.qcow2 image to the /opt/unetlab/addons/qemu/vtmgmt-18.4.1 using FileZilla or WinSCP.

Step 3. Go to image location and rename uploaded image to hda.qcow2:

cd /opt/unetlab/addons/qemu/vtmgmtt-18.4.1

mv viptela-vmanage-18.4.1-genericx86-64.qcow2 hda.qcow2

Step 4. Create addittional storage 100Gb HDD hdb.qcow2:

/opt/qemu/bin/qemu-img create -f qcow2 hdb.qcow2 100G

viccrown
Posts: 18
Joined: Sun Oct 29, 2017 2:43 am

Re: Viptela Support

Post by viccrown » Thu May 30, 2019 2:00 am

mcat84 wrote:
Wed May 29, 2019 4:21 am
viccrown wrote:
Tue May 28, 2019 7:14 pm
Uldis (UD) wrote:
Thu Jul 12, 2018 3:28 pm
vill test soon guys..Hope will be in eve
Hi Uldis,
I am getting an error with viptela vManage.
The node boot up fine, but because it needs an addition Storage Disk, it will not go further.
I tried the same thing on the ESXI host, but ESXI being what it is, I am able to add an extra HDD for storage, but not successful on eve's
virtioa.qcow2 file, hence I am not able to use the node. See Attachment.

viptela_vManage-error.PNG

Any help with how to get pass this limitation?



https://www.eve-ng.net/documentation/ho ... images-set

4. Deployment of Cisco Viptela vManage 18.4.1 image

Step 1. SSH to EVE and login as root, from cli and create temporary working directory on the EVE's root:

mkdir /opt/unetlab/addons/qemu/vtmgmt-18.4.1

Step 2. Upload the downloaded viptela-vmanage-18.4.1-genericx86-64.qcow2 image to the /opt/unetlab/addons/qemu/vtmgmt-18.4.1 using FileZilla or WinSCP.

Step 3. Go to image location and rename uploaded image to hda.qcow2:

cd /opt/unetlab/addons/qemu/vtmgmtt-18.4.1

mv viptela-vmanage-18.4.1-genericx86-64.qcow2 hda.qcow2

Step 4. Create addittional storage 100Gb HDD hdb.qcow2:

/opt/qemu/bin/qemu-img create -f qcow2 hdb.qcow2 100G
Thank you for that, I will reinstall the node again, hope it works this time, but like I said earlier the node works fine, only that it is requesting for a storage disk.

Post Reply