CTS command on Cisco switch

Moderator: mike

Post Reply
Uzair
Posts: 5
Joined: Wed Sep 12, 2018 5:01 pm

CTS command on Cisco switch

Post by Uzair » Fri Sep 14, 2018 4:12 pm

Hello - I am new to this community and would like to seek your support.

I am using Eve for preparing CCIE-security. I am using a L2 switch but it seems there's no support for CTS commands. Do you know which switch I would need to add to have this feature available? I looked up cisco.com and noticed this command was introduced on 6500 series switch.

Any advice is highly appreciated.

Thank you.

Uldis (UD)
Posts: 1819
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: CTS command on Cisco switch

Post by Uldis (UD) » Sat Sep 15, 2018 10:41 am

Only one version of cisco vIOS L2 from may 2018, obtained from VIRL supported CTS...
REst no..
Uldis

Uzair
Posts: 5
Joined: Wed Sep 12, 2018 5:01 pm

Re: CTS command on Cisco switch

Post by Uzair » Sat Sep 15, 2018 5:51 pm

Thanks Uldis.

The one I am using is from 2016. Alright. Thanks again (y).

BR,
-Uzair

Uzair
Posts: 5
Joined: Wed Sep 12, 2018 5:01 pm

Re: CTS command on Cisco switch

Post by Uzair » Sun Sep 16, 2018 9:23 pm

One more question.

Does Eve support ASA-X? It seem only ASA-X supports clustering with port-channels correct?

I was looking into your topology you posted for CCIE security v5. You are using ASA-X. I have the .bin file for ASA-X which I copied in /opt/unetlab/addons/iol/bin folder. When I boot up the ASA, it turns up but then shuts down. L2 and L3 .bin files successfully boots up but others like ASA (asa971-smp-k8.bin and asa944-2-smp-k8.bin) and switch iOS like c6848x-ipservicesk9-mz.SPA.155-1.SY1.bin and nexus .bin files boots but then shutdown right after booting up.

Please help.

Thank you.

Uldis (UD)
Posts: 1819
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: CTS command on Cisco switch

Post by Uldis (UD) » Mon Sep 17, 2018 8:09 pm

yes
one unformal ASA exist as virtual image which supports CTS and cluster...
It is same old ASA 9.1.5, but smart guys applied real serial nr on it and loaded cluster lic..
So in viertual such asa exist but not supported by cisco....

Uzair
Posts: 5
Joined: Wed Sep 12, 2018 5:01 pm

Re: CTS command on Cisco switch

Post by Uzair » Mon Sep 17, 2018 11:30 pm

Alright. But why does the devices boot then shutdown when I copy .bin images under /opt/...../iol/bin folder?

Thanks,
-Uzair

Uldis (UD)
Posts: 1819
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: CTS command on Cisco switch

Post by Uldis (UD) » Tue Sep 18, 2018 9:06 am

Supported bin images are mentioned here.
Any other binaries will not work
http://www.eve-ng.net/documentation/supported-images
Uldis

Post Reply