olive-12.1R1.9-Virtualbox-image Won't work?

Moderator: mike

Post Reply
ggcc
Posts: 24
Joined: Thu Aug 17, 2017 2:01 am

olive-12.1R1.9-Virtualbox-image Won't work?

Post by ggcc » Mon Sep 11, 2017 4:28 am

Hello Team,

I have olive-12.1R1.9-Virtualbox-image install on EVE-NG 2.0.3-71 When it boots I got the below.
Please let me know how to fix this issue. Thanks.

Trying to mount root from ufs:/dev/ad0s1a

Manual root filesystem specification:
<fstype>:<device> Mount <device> using filesystem <fstype>
eg. ufs:ad0s1a
? List valid disk boot devices
<empty line> Abort manual input

mountroot>

Code: Select all

/boot/modules/if_bge.ko text=0xac90 data=0x360+0xc syms=[0x4+0xdb0+0x4+0xd70]
/boot/modules/if_em.ko text=0x14f9c data=0x7a0+0x14 syms=[0x4+0x1870+0x4+0x1c2]/
/boot/modules/mpt_core.ko text=0x18dfc data=0x488+0x358 syms=[0x4+0x1950+0x4+0x1d77]
/boot/modules/if_bce.ko text=0xd35c data=0x16d94+0x24e4 syms=[0x4+0x1520+0x4+0x17cd]
/boot/modules/acb.ko text=0x6200 data=0x324+0x148 syms=[0x4+0xe20+0x4+0xe3e]
/boot/modules/mcs.ko text=0x4ce8 data=0x390+0xec syms=[0x4+0xc00+0x4+0xb86]
/boot/modules/scs.ko text=0x7b4c data=0x564+0x184 syms=[0x4+0x10d0+0x4+0x113d]
/boot/modules/rcb.ko text=0x2b10 data=0x178+0x38 syms=[0x4+0x7e0+0x4+0x718]
/boot/modules/cb.ko text=0x6930 data=0x3a4+0x11c syms=[0x4+0xf00+0x4+0xe54]
/boot/modules/mesw.ko text=0x63ac data=0x344+0x78 syms=[0x4+0xbf0+0x4+0xee3]
/boot/modules/cbd.ko text=0x1fa8 data=0x98+0xc syms=[0x4+0x510+0x4+0x40c]
/boot/modules/sfccb.ko text=0xe70 data=0x1c0+0x1c syms=[0x4+0x550+0x4+0x4af]
/boot/modules/sngcb.ko text=0x1040 data=0x1c0+0x20 syms=[0x4+0x5b0+0x4+0x515]
/boot/modules/mac_runasnonroot.ko text=0x93c data=0x4d4 syms=[0x4+0x330+0x4+0x3bf]
/boot/modules/mac_pcap.ko text=0x6f0 data=0x4e0+0x4 syms=[0x4+0x300+0x4+0x34e]


Hit [Enter] to boot immediately, or space bar for command prompt.
Booting [/kernel]...               
platform_early_bootinit: M/T Series Early Boot Initialization
Olive CPU
GDB: debug ports: sio
GDB: current port: sio
KDB: debugger backends: ddb gdb
KDB: current backend: ddb
Copyright (c) 1996-2012, Juniper Networks, Inc.
All rights reserved.
Copyright (c) 1992-2006 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
        The Regents of the University of California. All rights reserved.
JUNOS 12.1R1.9 #0: 2012-03-24 12:52:33 UTC
    builder@greteth:/volume/build/junos/12.1/release/12.1R1.9/obj-i386/junos/bsd/kernels/JUNIPER/kernel
MPTable: <BOCHSCPU 0.1         >
Timecounter "i8254" frequency 1193182 Hz quality 0
CPU: QEMU Virtual CPU version 1.0 (5970.00-MHz 686-class CPU)
  Origin = "GenuineIntel"  Id = 0x623  Stepping = 3
  Features=0x783fbfd<FPU,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,MMX,FXSR,SSE,SSE2>
  Features2=0x80802001<SSE3,CX16,POPCNT,<b31>>
  AMD Features=0x20100800<SYSCALL,NX,LM>
  AMD Features2=0x21<LAHF,ABM>
real memory  = 1073733632 (1023 MB)
avail memory = 1038921728 (990 MB)
Security policy loaded: JUNOS MAC/runasnonroot (mac_runasnonroot)
Security policy loaded: JUNOS MAC/pcap (mac_pcap)
ioapic0: Assuming intbase of 0
ioapic0 <Version 1.1> irqs 0-23 on motherboard
Initializing M/T platform properties ..
cpu0 on motherboard
pcib0: <MPTable Host-PCI bridge> pcibus 0 on motherboard
pci0: <PCI bus> on pcib0
Correcting Natoma config for non-SMP
isab0: <PCI-ISA bridge> at device 1.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atapci0: <Intel PIIX3 WDMA2 controller> port 0x1f0-0x1f7,0x3f6,0x170-0x177,0x376,0xc140-0xc14f at device 1.1 on pci0
ata0: <ATA channel 0> on atapci0
ata1: <ATA channel 1> on atapci0
smb0: <Intel 82371AB SMB controller> irq 9 at device 1.3 on pci0
em0: <Intel(R) PRO/1000 Network Connection Version - 3.2.18> port 0xc000-0xc03f mem 0xfeae0000-0xfeafffff irq 10 at device 2.0 on pci0
em0: Memory Access and/or Bus Master bits were not set!
em1: <Intel(R) PRO/1000 Network Connection Version - 3.2.18> port 0xc040-0xc07f mem 0xfeb20000-0xfeb3ffff irq 11 at device 3.0 on pci0
em1: Memory Access and/or Bus Master bits were not set!
em2: <Intel(R) PRO/1000 Network Connection Version - 3.2.18> port 0xc080-0xc0bf mem 0xfeb60000-0xfeb7ffff irq 11 at device 4.0 on pci0
em2: Memory Access and/or Bus Master bits were not set!
em3: <Intel(R) PRO/1000 Network Connection Version - 3.2.18> port 0xc0c0-0xc0ff mem 0xfeba0000-0xfebbffff irq 10 at device 5.0 on pci0
em3: Memory Access and/or Bus Master bits were not set!
pci0: <mass storage, SCSI> at device 6.0 (no driver attached)
orm0: <ISA Option ROM> at iomem 0xed800-0xeffff on isa0
atkbdc0: <Keyboard controller (i8042)> at port 0x60,0x64 on isa0
atkbd0: <AT Keyboard> irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
psm0: <PS/2 Mouse> irq 12 on atkbdc0
psm0: model IntelliMouse Explorer, device ID 4
vga0: <Generic ISA VGA> at port 0x3b0-0x3bb iomem 0xb0000-0xb7fff on isa0
sc0: <System console> at flags 0x100 on isa0
sc0: MDA <16 virtual consoles, flags=0x100>
sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x90 on isa0
sio0: type 16550A, console
sio1: configured irq 5 not in bitmap of probed irqs 0
sio1: port may not be enabled
sio2: configured irq 3 not in bitmap of probed irqs 0
sio2: port may not be enabled
sio3: configured irq 7 not in bitmap of probed irqs 0
sio3: port may not be enabled
Initializing product: 1 ..
Setting up M/T interface operations and attributes
platform_mastership_init: Unknown product_type 0x00000001
bmeb: bmeb_lib_init done 0xc3984800, addr 0xc0dc5b00
em3: bus=0, device=5, func=0, Ethernet address 50:00:00:05:00:03
em2: bus=0, device=4, func=0, Ethernet address 50:00:00:05:00:02
em1: bus=0, device=3, func=0, Ethernet address 50:00:00:05:00:01
em0: bus=0, device=2, func=0, Ethernet address 50:00:00:05:00:00
Timecounter "TSC" frequency 5969997490 Hz quality 800
###PCB Group initialized for udppcbgroup
###PCB Group initialized for tcppcbgroup
Trying to mount root from ufs:/dev/ad0s1a

Manual root filesystem specification:
  <fstype>:<device>  Mount <device> using filesystem <fstype>
                       eg. ufs:ad0s1a
  ?                  List valid disk boot devices
  <empty line>       Abort manual input

mountroot> 

Thanks

EVE-NG The BEST Emulation for Networking

ggcc

Chris929
Posts: 81
Joined: Tue Jun 27, 2017 8:51 am

Re: olive-12.1R1.9-Virtualbox-image Won't work?

Post by Chris929 » Wed Sep 13, 2017 8:08 am

Hi,
I havent tested Olive yet - are the other nodes working as expected? Have you tried to re-upload your image?

But a personal question: Why use Olive? vSRX (Firefly) can do the same (and more) - just curious

mike
Posts: 135
Joined: Wed Mar 15, 2017 3:30 pm

Re: olive-12.1R1.9-Virtualbox-image Won't work?

Post by mike » Wed Sep 13, 2017 9:33 am

first, update your eve
second, Chris is right, vsrx give you much more to play with

ggcc
Posts: 24
Joined: Thu Aug 17, 2017 2:01 am

Re: olive-12.1R1.9-Virtualbox-image Won't work?

Post by ggcc » Wed Sep 13, 2017 1:53 pm

Chris929 wrote:
Wed Sep 13, 2017 8:08 am
Hi,
I havent tested Olive yet - are the other nodes working as expected? Have you tried to re-upload your image?

But a personal question: Why use Olive? vSRX (Firefly) can do the same (and more) - just curious
Hi Chris, Mike

Thank you.

I didn't know much about the different between Olive and vSRX because I am new with Juniper device.
Thanks

EVE-NG The BEST Emulation for Networking

ggcc

Uldis (UD)
Posts: 2295
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: olive-12.1R1.9-Virtualbox-image Won't work?

Post by Uldis (UD) » Wed Sep 13, 2017 3:34 pm

Olive is very very old device used in old days in GNS for Juniper M router simulation.
Now are vMX, vSRX, vSRXNG and vQFX..
so switch to new tech mate...
Just advice
EVE will terminate Olive soon as well..

UD

ggcc
Posts: 24
Joined: Thu Aug 17, 2017 2:01 am

Re: olive-12.1R1.9-Virtualbox-image Won't work?

Post by ggcc » Wed Sep 13, 2017 4:06 pm

Uldis (UD) wrote:
Wed Sep 13, 2017 3:34 pm
Olive is very very old device used in old days in GNS for Juniper M router simulation.
Now are vMX, vSRX, vSRXNG and vQFX..
so switch to new tech mate...
Just advice
EVE will terminate Olive soon as well..

UD
Thank you so much for your advice. :D
Thanks

EVE-NG The BEST Emulation for Networking

ggcc

kbmelati
Posts: 8
Joined: Fri Mar 24, 2017 2:54 am

Re: olive-12.1R1.9-Virtualbox-image Won't work?

Post by kbmelati » Tue Sep 26, 2017 6:14 am

hi,

i have olive 12.1r1.9 and vmx installed in eve.
olive has advantages in the small amount of ram it needs. it can run with 256M ram, cmiiw, compared to 2048 in vmx.
btw, default ram in olive template is 4G, but it is editable.

so, depends on your need. if your need is fulfilled with olive, you should give it a try.
thanks.

ggcc
Posts: 24
Joined: Thu Aug 17, 2017 2:01 am

Re: olive-12.1R1.9-Virtualbox-image Won't work?

Post by ggcc » Tue Sep 26, 2017 9:36 pm

I think we can use vSRX as a router to replace vMX or Olive.

Someone has posted.

To put SRX into packet-mode, use


delete security
set security forwarding-options family mpls mode packet-based
set security forwarding-options family iso mode packet-based
set security forwarding-options family inet6 mode packet-based
Thanks

EVE-NG The BEST Emulation for Networking

ggcc

mamdudsayed
Posts: 1
Joined: Wed Dec 13, 2017 11:45 am

Re: olive-12.1R1.9-Virtualbox-image Won't work?

Post by mamdudsayed » Sat Jan 05, 2019 8:11 am

Hi ,

same problem olive not working in EVE , vsrx does not support BGP-RR . Any one please help how to install oilive in EVE and source of oilve image .

BR
MM

Throne
Posts: 1
Joined: Sun Mar 19, 2017 6:46 pm

Re: olive-12.1R1.9-Virtualbox-image Won't work?

Post by Throne » Sun Jan 13, 2019 6:56 am

kbmelati wrote:
Tue Sep 26, 2017 6:14 am
hi,

i have olive 12.1r1.9 and vmx installed in eve.
olive has advantages in the small amount of ram it needs. it can run with 256M ram, cmiiw, compared to 2048 in vmx.
btw, default ram in olive template is 4G, but it is editable.

so, depends on your need. if your need is fulfilled with olive, you should give it a try.
thanks.
Btw vmx is edible as far as ram goes!!! I run it with 1gb

Post Reply