Error during installation using ISO . "No root file system"

Moderator: mike

Post Reply
anandvoyager
Posts: 9
Joined: Wed Feb 14, 2018 1:01 pm

Error during installation using ISO . "No root file system"

Post by anandvoyager » Thu Oct 10, 2019 5:41 am

hi all,
I am using community edition of eve.I have a Nvme ssd. allocated 200gb of Nvme ssd(selecting nvme option VMware 15.5) on windows 10 . I followed the youtube video of eveng channel to install ISO , during installation it throws an error saying "there is no root partition defined , please correct this in partition menu. " . when I press continue it loop backs to the same error . does eve support nvme? if yes , please help me resolve this issue!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by anandvoyager on Fri Oct 11, 2019 1:17 pm, edited 3 times in total.

Uldis (UD)
Posts: 2494
Joined: Wed Mar 15, 2017 4:44 pm
Location: London
Contact:

Re: Error during installation using ISO . "No root file system"

Post by Uldis (UD) » Thu Oct 10, 2019 11:36 am

you check your VM boot priority
CDROM must be as first

anandvoyager
Posts: 9
Joined: Wed Feb 14, 2018 1:01 pm

Re: Error during installation using ISO . "No root file system"

Post by anandvoyager » Fri Oct 11, 2019 2:12 pm

Thanks Uldis , the boot priority was right . go with typical installation which selects hard disk as a SCSI device... (even though you have a Nvme disk). I was exclusively selecting nvme disk which lead to the the above error.

Post Reply